Opći uvjeti

Ovi opći uvjeti odnose se na korištenje AGRO POLJOMLINAR internet prodavaonice na području Europske unije.

Korištenje

Usluge AGRO POLJOMLINAR Internet prodavaonice (kupnja uz uslugu dostave putem AGRO POLJOMLINAR Internet prodavaonice, kupnja sa uslugom preuzimanja u poslovnici „PickUp“ putem AGRO POLJOMLINAR Internet prodavaonice, dostupne su na internetskim stranicama www.agromlinar.hr, dalje u tekstu AGRO POLJOMLINAR Internet prodavaonica. Stranice, kao i navedene usluge, korisnici mogu koristiti za privatnu i poslovnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema niže navedenim uvjetima i pravilima. Korištenjem AGRO POLJOMLINAR Internet prodavaonice korisnik je suglasan i obvezuje se poštivati niže navedene uvjete i pravila. Iako AGRO POLJOMLINAR nastoji pružiti najbolju moguću ponudu usluga, AGRO POLJOMLINAR ne može grarantirati da će usluge na Agro Poljomlinar Internet prodavaonici odgovarati potrebama svakog korisnika.

Izjava o korisniku

Korisnik je svaka pravna i fizička osoba koja se registrira, izvrši narudžbu i plaćanje u Agro Poljomlinar Internet prodavaonici.

Izjava o prodavatelju

AGRO POLJOMLINAR d.o.o. Trgovina na malo cvijećem, sadnicama, sjemenjem, gnojivom, kućnim ljubimcima
Registriran: Trgovački sud u Zagrebu
MBS: 081108761
MB : 04753909
OIB : 27678240274
Temeljni kapital: 20.000 kn uplaćen u cijelosti
Žiro računi:
HR1623400091110876533
Član uprave: Hrvoje Mlinar, direktor
– zastupa društvo pojedinačno i samostalno
Sjedište:
Zrnetićeva 26, Zagreb
10.000 Zagreb
Hrvatska
Tel: 01/3457-180
Mob: 098/613-601
U daljnjem tekstu Agro Poljomlinar.

Cijene

Cijene su izražene u kunama (HRK) i u njima je uračunat PDV. Cijene mogu biti ažurirane više puta dnevno te se može dogoditi, zbog samog procesa ažuriranja, da cijena u trgovinama nije ista kao na internet prodavaonici – www.agromlinar.hr. Dodatno, Agro Poljomlinar zadržava pravo u nekim slučajevima postaviti – imati, različite cijene proizvoda u trgovinama i internet prodavaonici svijeta medija. Agro Poljomlinar zadržava pravo bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode, kao i za određeni način plaćanja. Navedene pogodnosti mogu biti isključive za web kupovinu što će kupcu biti naznačeno prije same kupovine.

Sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile pri izradi ponude. Iznimno u situacijama ukoliko je došlo do greške pri utvrđivanju cijene Agro Poljomlinar može odbiti isporučiti takvu narudžbu. Cijena za svaki proizvod utvrđuje se pojedinačno. Proces upisivanja cijene na stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli, no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške jer je u pitanju ljudski faktor, a po prirodi stvari ne može se raditi o automatskom unosu.

Cijena za isti proizvod može se razlikovati u odnosu na vrstu plaćanja. U tom slučaju, na svakoj pojedinačnoj stranici proizvoda navedene su sve važeće cijene u odnosu na različite vrste plaćanja.

Proizvodi

Sve robe i usluge dostupne na Agro Poljomlinar Internet prodavaonici.

Slike i opisi

Agro Poljomlinar pokušava biti što precizniji u opisu proizvoda, ali ipak ne može garantirati da su opis, slika i tehnički podaci proizvoda u potpunosti točni.

Zaštita podataka

Tajnost podataka zaštićena je i osigurana uporabom SSL enkripcije. Time je omogućen siguran prijenos podataka i onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i Agro Poljomlinar stranica.

Servisni uvjeti

Uz neke proizvode izdaje se jamstveni list. Na jamstvenom listu definirani su uvjeti jamstva i kontakti servisa. Ukoliko je izdavatelj jamstva Agro Poljomlinar molimo kontaktirati Agro Poljomlinar kako bi vas uputili tko je u tom slučaju ovlašteni servis. Reklamacija na neispravan proizvod ostvaruje se prema uvjetima navedenim u jamstvenom listu proizvoda. Ako u jamstvenom razdoblju bude potreban popravak proizvoda korisnik se može prvo obratiti trgovini gdje je kupljen proizvod, ili servisu, kako bi dobio podrobnije informacije vezano za postupak reklamacije. Cijene dostave za proizvode navedene su kod svakog proizvoda na mrežnim stranicama Svijeta medija. Ukoliko predmetni proizvod više nije dostupan na mrežnim stranicama Svijeta medija korisnik cijenu dostave može provjeriti kod bilo kojeg drugog proizvoda u grupi kojoj taj proizvod pripada (npr. za sve laptope cijena prijevoza je ista).

Uvjeti kupnje i isporuke

Uvjeti kupnje i prodaje proizvoda putem Agro Poljomlinar Internet prodavaonice definirani su kroz sljedeće korake: registracija, narudžba, plaćanje, dostava, reklamacija/povrat robe.

Registracija

Kako bi se korisnik registrirao na Agro Poljomlinar Internet prodavaonicu mora biti punoljetan, odnosno ukoliko je maloljetan registraciju mora izvršiti uz privolu i suglasnot zakonskog skrbnika. Korisnik snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka, koje je korisnik unio prilikom registracije, poželjno je da u što kraćem roku ažurira svoj korisnički račun, ili o promjeni obavjesti Agro Poljomlinar na e-mail adresu: hrvoje@agromlinar.hr

Naručivanje proizvoda

Proizvodi se naručuju klikom na gumb „Dodaj u košaricu“. Proizvodi se smatraju naručenim kada kupac obavi cijeli proces naplate (Checkout proces). Po primitku narudžbe Agro Poljomlinar šalje obavijest korisniku o njenom zaprimanju na e-mail adresu kojom se korisnik registrirao.

Ukoliko korisnik ne primi takvu obavijest treba se prijaviti na Agro Poljomlinar Internet prodavaonicu, provjerilte jesu li u košarici proizvodi koje je naručio te ponoviti Checkout proces.

Agro Poljomlinar obavezuje se isporučiti sve dostupne proizvode. Ukoliko neki (ili sve) proizvode Agro Poljomlinar nije u mogućnosti isporučiti kontaktirat će telefonski i/ili putem e-maila korisnika kako bi dogovorili isporuku zamjenskog(skih) proizvoda ili otkazivanje narudžbe. Narudžbe kreirane na Agro Poljomlinar Internet prodavaonici nisu obvezujuće.

 

Otprema/dostava proizvoda

Korisnici mogu naručiti proizvode online na web shopu ili telefonski na tel.: 01 6399 222.  Agro Poljomlinar dostavlja proizvode na području cijele Hrvatske, uključujući i otoke. Dostava se obavlja radnim danima, iznimno samo za neka mjesta i subotom uz nadoplatu od strane kupca, koji iznos se Web shop administrator telefonski dogovora s kupcem. Uslugu dostave proizvoda naručenih putem Agro Poljomlinar Internet trgovine obavljaja kurirska služba Overseas Express, ili ponekad Svijeta medija vlastitim dostavnim vozilima. Za sve narudžbe koje se dostavljaju putem službe Overseas express, Overseas šalje SMS poruku sa brojem pošiljke te ih se može kontaktirati na tel.: 0800 33 66 33 kako bi se detaljno dogovorilo oko termina isporuke. Dostava je moguća isti ili idući dan od dana narudžbe (samo za područje Grada Zagreba i bliže okolice), a uobičajeno u roku od jednog do tri radna dana od dana potvrde narudžbe. Iznos dostave je različit za različite proizvode, a može se vidjeti u detaljnom opisu proizvoda. Ukoliko se u narudžbi nalazi više proizvoda, naplaćuje se samo najskuplji iznos dostave za jedan proizvod iz košarice (vrijedi samo za dostave na području Hrvatske). Dostava se kod izrade narudžbe automatski uračunava u cijenu te je istaknuta na ponudi. Ukoliko kupac želi osobno preuzeti naručenu robu u nekoj od poslovnica (Pickup opcija), dostava se ne naplaćuje. Agro Poljomlinar dostavalja proizvode i u sve ostale članice EU. Za ostale članice EU trošak dostave izračunava se naknadno nakon kreirane narudžbe.

Preuzimanje narudžbe

Naručeni proizvodi pakiraju se tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Naručeni proizvodi dostavljaju se do ulaza u stambeni objekt – ulaz u kuću, ulaz u zgradu (od izuzetka su neki otoci gdje se roba dostavlja do najbližeg poštanskog ureda). Korisnik je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji ih je dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Proizvodi su osigurani od gubitka i oštećenja u dostavi. Korisnik je obvezan prilikom preuzimanja proizvoda potpisati dostavnicu te je dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju. Ako korisnik, nakon što je pošiljka poslana, u očekivanom vremenu ne primi pošiljku ili obavijest o isporuci, poželjno je da o tome obavijestiti trgovca kako bi se poduzelo traženje pošiljke, ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka. Ukoliko u roku od 48 sati po preuzimanju naručenih proizvoda korisnik ne pošalje pismenu primjedbu na isporučene proizvode, smatra se da je pošiljka propisno isporučena. U slučaju kašnjenja zbog više sile (izgubljeni proizvodi, oštećeni proizvodi u dostavi u distribucijskom centru partnera – koje je isti vratio Agro Poljomlinar Internet prodavaonici bez isporuke kupcu i sl.) Agro Poljomlinar ne preuzima odgovornost na „prvi rizik“ i obvezuje se poslati zamjenske proizvode korisniku u najkraćem roku. Agro Poljomlinar zadržava pravo neisporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

 

Zamjene, reklamacije i povrat proizvoda i prigovori

Povrat robe moguć je u roku od 14 dana od dana kupnje putem Agro Poljomlinar Internet prodavaonice ne navodeći za to razlog, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 41/14).

U obliku Informativnog obrazca o pravu na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji (korisnici ga mogu pronaći ovdje), navode se prava i obveze potrošača, kao i obveze i prava trgovca u slučaju ostvarivanja prava korisnika na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji.

Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji možete pronaći ovdje.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (NN br. 41/14, članak 10.) tvrtka AGRO POLJOMLINAR d.o.o. se obvezuje zaprimiti pismeni prigovor korisnika na izvršenu uslugu te na isti odgovoriti pismeno u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora. Prigovor na kvalitetu usluga Svijeta medija korisnici mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu:

AGRO POLJOMLINAR  d.o.o.
Zrnetićeva 26, Zagreb
ili na e-mail adresu: hrvoje@agromlinar.hr,
odnosno na telefax broj: 01/3457-180

Agro Poljomlinar se obvezuje dati odgovor na prigovor u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Korisnik treba uz prigovor dostaviti podatke za dostavu odgovora: Ime, prezime i adresu.

 

Povrat uplate

U slučaju nemogućnosti isporuke naručenih proizvoda, ili isporuke istovjetnih zamjenskih proizvoda, korisniku će se ponuditi proizvodi jednakih, ili sličnih, karakteristika i cijene. Ako kupac ne prihvati takvu ponudu Agro Poljomlinar d.o.o. se obvezuje izvršiti povrat sredstava u najkraćem mogućem roku,  a najkasnije u roku  14 dana  od dana kada je zaprimljena obavijest o raskidu ugovora o kupoprodaji, na račun korisnika s kojeg su sredstva uplaćena.

 

Marketinške aktivnosti

Agro Poljomlinar zadržavamo pravo ponude različitih promotivnih aktivnosti različitim kupcima Agro Poljomlinar Internet prodavaonice.

 

Intelektualno vlasništvo

Sadržaj Agro Poljomlinar Internet prodavaonice je zaštićen. Agro Poljomlinar ostvaruje jedinstveno pravo na korištenje predmetnog sadržaja. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na stranicama Agro Poljomlinar Internet prodavaonice morate prethodno kontaktirati Agro Poljomlinar te za to dobiti pisano odobrenje.

 

Povezane internet stranice

Web stranice Agro Poljomlinar Internet prodavaonice uključuju linkove na druge internet stranice. Materijali na tim stranicama su izvan kontrole Agro Poljomlinara. Korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i rizik.

Dio web stranica Agro Poljomlinar Internet prodavaonice predviđen je za oglašavanje. Oglašivači odgovaraju za objavljene materijale, odnosno da ti materijali budu usuglašeni sa zakonskim normama i pravilima. Agro Poljomlinar ne odgovora za bilo kakve pogreške i nepravilnosti spomenutih marketinških materijala.

 

Dostupnost Agromlinar.hr Internet prodavaonice

Pristup na internetske stranice Agro Poljomlinar Internet prodavaonice (https://www.agromlinar.hr) ponekad može biti otežan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

 

Način plaćanja

Načini plaćanja za narudžbe robe putem web shopa:

JEDNOKRATNO PLAĆANJE

Plaćanje po dostavi gotovinom – uz dostavu se plaća i naknada za plaćanje po dostavi od 5 kn.
American Express, Diners, Mastercard, Maestro, Visa karticama svih banaka.
Uplata po ponudi – internet bankarstvom, uplatnicom u banci ili virmanom.

Plaćanje po ponudi

Ukoliko korisnik kupnju želi obaviti plaćanjem po ponudi, narudžbu može kreirati putem web shopa i odabrati opciju plaćanja – uplatnica/virman.

Nakon što korisnik odabere proizvode koje želi naručiti te potvrdi narudžbu, povratno na e-mail adresu dobit će automatski ponudu s točnim iznosom za uplatu. Narudžbu će provjeriti web shop administrator te kontaktirati korisnika. Ukoliko su naručeni proizvodi raspoloživi web shop administrator ih rezervira do evidencije uplate. Roba se šalje nakon što uplata bude vidljiva na računu Svijeta medija (provjerava i obrađuje web shop administrator).

 

Plaćanje po dostavi:

Uslugu plaćanja po dostavi (pouzećem) Agro Poljomlinar nudi za područje cijele Hrvatske, osim određenih područja u kojima nije dostupna usluga dostave Overseas Express dostavne službe.

Za mjesta izvan Zagreba i bliže okolice način plaćanja u slučaju plaćanja robe po dostavi je isključivo gotovina. Kod opcije plaćanje po dostavi Agro Poljomlinar naplaćuje dodatnu naknadu za plaćanje robe po dostavi u iznosu od 5 kn s uključenim pdv-om.

Za Grad Zagreb i bližu okolicu Agro Poljomlinar nudi uslugu plaćanja robe slijedećim karticama po dostavi:

Maestro kartice Zagrebačke banke d.d. na rate do 12 rata bez kamata,
Mastercard  kartice Zagrebačke banke d.d. na rate do 24 rata bez kamata,
Mastercard, Maestro i Visa kartice sve vrste jednokratno.

Sudski sporovi

Sjedište tvrtke Agro Poljomlinar d.o.o. je u Zagrebu, u Republici Hrvatskoj. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Zagrebu, i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ovih Internetskih stranica Krajnji korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Općim uvjetima poslovanja ili u vezi s njihovim provođenjem, te poslovnim odnosima sa Agro Poljomlinar d.o.o., u nadležnosti suda u Zagrebu.